Trebuie sa fii logat pentru a putea adauga comentarii!
TOCANITA DE CIUPERCI
Ingrediente pentru Tocanita de ciuperci
Ingrediente:
1 kg ciuperci de padure (pleurotus)
cateva fire de patrunjel
1 lingura faina
1 cana lapte
1 lingura smantana
sare, piper
ulei
https://www.facebook.com/groups/FERMAcuCIUPERCI
Preparare:
Tocanita de ciuperci - Preparare
Ciupercile se taie felii si se pun la calit in cateva linguri de ulei, cu sare, piper si patrunjel tocat.
Cand sunt facute ciupercile dizolvati faina intr-o cana cu lapte si turnati peste ciuperci. Amestecati rapid pana sosul se ingroasa, iar daca sosul e cam gros adaugati incet inca putin lapte.
Adaugati smantana si mai lasati 1 minut la fiert. Serviti cald.
„În oraşul din partea Ţării Româneşti – e vorba de Focşani – are loc odată pe an un iarmaroc în timpul verii, iar în oraşul din partea Moldovei se ţine un astfel de bîlci tot o dată pe an, dar toamna. Întîmplîndu-se să nimeresc peste iarmarocul din iulie, care are loc în oraşul dinspre Ţara Românească, am vizitat şi am văzut multe lucruri curioase. Peste o sută de mii de oameni cu căciuli negre şi de postav în diferite culori, veniţi cu mărfuri din cele patru unghiuri ale celor şapte ţări, chiar şi din Melirak, din vilaetul Turan, din China, din vilaetul Mahan, construiseră la marginea oraşului mii şi mii de dughene din nuiele, din umbrele şi covoare, pe lîngă prăvăliile de piatră. Negustorii mari vînd aici stofe de mătase albă, ţesute cu fire de aur, atlasuri şi pînzeturi. Timp de patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi, ei strîng mărfurile lor noaptea şi le desfac dimineaţa spre a fi expuse vînzării. Din cele patruzeci de zile, trei zile şi trei nopţi se luminează cu mii şi mii de candele, felinare, făclii, torţe şi cu lumînări de ceară. În fiecare colţ, cîntăreţii şi muzicanţii din diferite ţări cântă din gură şi din instrumente... După ce am vizitat aceste locuri timp de trei zile şi trei nopţi, am trecut pe partea cealaltă, în oraşul Moldovei, de unde am luat însoţitori de la boierul acestui oraş.”