Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.
EMAG

Acordarea sprijinului financiar pentru sectoarele tutun, hamei, cartof, plante medicinale şi aromatice, precum şi flori/plante dendrologice şi ornamentale

Beneficiarii sprijinului financiar sunt producătorii agricoli din sectorul vegetal persoane fizice şi/sau juridice care sunt înregistraţi în Registrul agricol/Registrul fermelor/alte evidenţe funciare şi exploatează terenuri agricole individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei destinate comercializării, precum şi grupuri de producători recunoscute/recunoscute preliminar şi organizaţii de producători recunoscute.

Acordarea sprijinului financiar pentru sectoarele tutun, hamei, cartof, plante medicinale şi aromatice, precum şi flori/plante dendrologice şi ornamentale

    CADRU GENERAL


Reglementările cu privire la acordarea sprijinului financiar şi condiţiile de eligibilitate pentru sectoarele tutun, hamei, cartof, plante medicinale şi aromatice, precum şi flori/plante dendrologice şi ornamentale sunt cuprinse în cadrul anexei K la Ordinul nr. 850 din 28 decembrie 2006, publicat în Monitorul Oficial nr. 1.054 din 30 decembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare.

    BENEFICIARII SPRIJINULUI FINANCIAR

    
Beneficiarii sprijinului financiar sunt producătorii agricoli din sectorul vegetal persoane fizice şi/sau juridice care sunt înregistraţi în Registrul agricol/Registrul fermelor/alte evidenţe funciare şi exploatează terenuri agricole individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei destinate comercializării, precum şi grupuri de producători recunoscute/recunoscute preliminar şi organizaţii de producători recunoscute.

    CONDIŢIILE DE ELIGIBILITATE

    
Beneficiarilor li se acordă o singură dată pe an sprijinul financiar şi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate:
    a) să facă dovada deţinerii în proprietate/arendare/concesionare a suprafeţelor de teren agricol;
    b) să facă dovada plăţii arendei/redevenţei.
    c) să deţină şi să cultive minim 0,3 ha.
    d) să nu aibă datorii la bugetul de stat şi bugetul local.

    CONDIŢII ŞI DOCUMENTE NECESARE PENTRU ACORDAREA SPRIJINULUI FINANCIAR

    
Pentru a beneficia de sprijin financiar persoanele mentionate completează o cerere tip.
    Pentru a beneficia de sprijin acordat la producţia obţinută şi comercializată cererea pentru acordarea sprijinului este însoţită de următoarele documente:
    Pentru acordarea sprijinului la producţia obţinută şi comercializată:
    a) tutun:
1. contractul de cultivare a tutunului încheiat de producătorul agricol de tutun cu unitatea prim-procesatoare autorizată în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 96/2006 privind aprobarea contractului - tip de cultură a tutunului brut şi a modului de înregistrare a acestuia;
    2. declaraţia de cultivare a tutunului, pe varietăţi în care se specifică coordonatele topo de identificare a parcelei/parcelelor.
    3. declaraţia de livrare a tutunului semnată de producătorul agricol în calitate de vânzător şi unitatea prim-procesatoare în calitate de cumpărător. Datele din declaraţia de livrare trebuie să corespundă cu toate documentele contabile care atestă livrarea tutunului pe varietăţi.
    4. declaraţie pe propria răspundere că nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
    5. copie de pe actul de proprietate/contractul de concesionare/contractul de arendă pentru suprafaţa de teren cultivată.
    6. dovada plătii arendei sau redeventei.
    b) cartof pentru industrializare, hamei, flori plante dendrologice şi ornamentale şi plante medicinale şi aromatice cererea este însoţită de următoarele documente:
    1. contractul încheiat între producătorul agricol şi unitatea procesatoare, de depozitare/comercianţi autorizaţi;
    2. declaraţia de cultivare;
    3. (i) declaraţia de livrare a producţiei recoltate şi livrate, semnată de producătorul agricol în calitate de vânzător şi unitatea procesatoare, de comercializare, în calitate de cumpărător, însoţită de factura fiscală pentru persoane juridice sau borderou de achiziţie pentru persoane fizice;
    (ii) - declaraţia de consum intern, însoţită de documentele interne de transfer al producţiei recoltate şi transferate pe fluxul tehnologic de procesare, în cazul în care unitatea procesatoare îşi asigură materia primă din culturi proprii;
    4. declaraţie pe propria răspundere că nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
    5. copie de pe actul de proprietate/contractul de concesionare/contractul de arendă pentru suprafaţa de teren cultivată.
    6. dovada plăţii arendei sau redeventei.

    Pentru acordarea sprijinului la suprafaţa cultivată, cererea este însoţită de următoarele documente:
    1. declaraţia de cultivare, pe specii şi varietăţi, în care se specifică:
    a) suprafaţa cultivată;
    2. declaraţie pe propria răspundere că nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
    3. copie de pe actul de proprietate/contractul de concesionare/contractul de arendă pentru suprafaţa de teren cultivată.
    4. dovada plăţii arendei sau redeventei.

    Pentru acordarea sprijinului pe proiecte, cererea este însoţită de următoarele documente:
    1. proiectul
    2. contractul de realizare a proiectului;
    3. declaraţiile de derulare a activităţilor proiectului;
    4. declaraţiile de efectuare a plăţilor pe activităţi şi diferitele costuri materiale conforme cu documentele contabile;
    5. declaraţie pe propria răspundere că nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
    6. copie de pe actul de proprietate/contractul de concesionare/contractul de arendă pentru suprafaţa de teren cultivată.
    7. dovada plăţii arendei sau redevenţei.
    Proiectele se înregistrează în Registrul unic de evidenţă al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.
    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură transmite lista proiectelor la direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.
    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură verifică documentele solicitate. În cazul în care documentaţia nu este completă aceasta se returnează beneficiarului proiectului, în termen de 5 zile lucrătoare însoţită de o motivaţie a respingerii dosarelor.
    Proiectele acceptate se soluţionează în termen de 15 zile lucrătoare.

    TERMENUL DE DEPUNERE A CERERILOR

    Termenele de depunere a cererilor la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru acordarea sprijinului sunt:
    a) pentru producţia obţinută şi comercializată de tutun, în termen de 30 dezile de la încheierea livrării şi nu mai târziu de 15 mai al anului următor anului de recoltă;
    b) pentru producţia obţinută şi comercializată la celelalte produse, în termen de 30 de zile de la încheierea anului de piaţă;
    c) pentru acordarea sprijinului la suprafaţă, până în data de 1 august.
    Reprezentanţii centrelor judeţene APIA, respectiv al municipiului Bucureşti verifică îndeplinirea condiţiilor de acordare a sprijinului financiar, aprobă cererile beneficiarilor şi întocmesc centralizatorul cererilor pentru încasarea sprijinului financiar în baza căruia fac solicitarea de fonduri la sediul central APIA.
    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură întocmeşte centralizatorul sumelor cuvenite beneficiarilor ca sprijin financiar al statului pe fiecare măsură şi acţiune pe care îl transmite Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.
    Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare însoţită de centralizator.
    După aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de către Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale se alimentează contul APIA, care alimentează conturile centrelor judeţene ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, după caz, care, pe baza cererilor aprobate, virează sumele cuvenite în conturile beneficiarilor formelor de sprijin financiar, conform legislaţiei în vigoare.

----------

     CERERE
     pentru acordarea sprijinului financiar al statului


Producător
Persoană fizică/persoană juridică/
Grupul de producători : ................ Centrul Judeţean al APIA
Oraşul/Comuna ........................... Judeţul .................
Judeţul .........................

Subsemnatul(Împuternicit)..................................împuternicirea
nr. ................ ..............
din localitatea ..................... judeţul ..............................
posesor al B.I./C.I. seria ........, nr. .................... cod numeric
personal ........................ solicit acordarea sprijinului financiar al
statului pentru producător / societate / grupul de producători /organizaţia
producători / cooperativa ..............................................

pentru măsura prevăzută în Ordonanţa de Urgenta a Guvernului nr. 123/2006
astfel:

Anexa 2
d) tutun : pct 1. 2. 3. 4.
e) hamei: pct 1. 2.
f) cartof: pct. 1. 2. 3.
g) plante medicinale si aromatice: pct. 1. 2. 3.
h) flori plante dendrologice şi ornamentale: pct 1. 2. 3.
II. Anexez documente doveditoare .................

III. Solicit acordarea sprijinului direct al statului prevăzut la art*......
al Ord. MAPDR nr. ............... de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie
pentru Agricultură.

┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│Trezorerie │Număr de cont │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Banca comercială │Numărul de cont │
└──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

Declar pe propria răspundere că datele înscrise şi prezentate sunt conforme
cu realitatea.
* Se va specifica numărul art. din ordin care prevede acordarea sprijinului
pentru acţiunea/acţiunile respective

    Semnătura şi ştampila Data


 

    
Data adaugarii: 13/08/2013 21:17:18
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: