Salta de fennel cu morcov
si alune de padure
Ingrediente:
- 1 bulb fenicul cu tot cu frunzulite,
- 1 morcov mare,
- 1 mina de alune de padure,
- 1 lingurita mustar dijon,
- 2 linguri ulei de masline,
- 1 portocala,
- 1/2 lamaie ,
- sare si piper dupa gust.
Preparare:
Curata morcovul si spalati-l, eu l-am taiat betisoare (julien), la fennel am desfacut prima frunza, l-am spalat si l-am tocat pestisori (ca si ceapa).
Intr-un pahar amestecati zeama de portocala, zeama de lamaie, uleiul, mustarul si uleiul si amestecati totul cu o furculita.
Adaugati sarea si piperul dupa gust.
Asezati fennelul si morcovul intr-un bol, taiati in jumatate alunele si turnati dressingul.
Puteti decora cu frunze de fennel tocate, dupa dorinta voastra.
NOTA MEA
Ambele legume au efecte foarte bune pentru sistemului digestiv, usurind digestia si eliminind disconfortul balonarii.
Se poate servi ca atare sau ca si garnitura la friptura.
sursa http://marinagospodina.wordpress.com