Conopida si fennel gratinate
conopida Romanescu
Ingrediente:
- 1/2 conopida Romanesco,
- 1/2 bulb fennel cu frunze,
- 100 de grame de mozzarella sau ce casaval aveti,
- 6 buc, arpagic,
- 1 lingura pesmet,
- 2 linguri de ulei de masline,
- sare si piper dupa gust.
Preparare:
Conopida Romanesco se desface buchetele, se spala foarte bine si se fierbe in apa cu putina sare, cat sa se inmoaie.
Se aseaza intr-un vas ceramic impreuna cu fenelul taiat felii subtiri si arpagicul intreg, dar curatat. Deasupra se pun bucati de mozzarella.
Se presara cu pesmet (eu aveam un colt de paine tinut la uscat si l-am faramitat cu mana), sare si piper proaspat macinat dupa gust.
Se stropeste totul cu putin ulei de masline extravirgin si deasupra se presara feunzele de fennel.
Se da la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 25 de minute. Se serveste imediat, cu iaurt sau samantana degresata.
NOTA MEA
Conopida Romanesco contine maimulta vitamina C, caroten si saruri minerale decat celelalte soiuri de conopida, dar mai putin amidon.
Renunta la mozzarela, pentru tofu si obtii o reteta de post, si mai poti adauga, boia de ardei, iute sau dulce, pentru mai multa culoare si un alt gust.
sursa http://marinagospodina.wordpress.com