Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.

Tocanita din pastrama de oaie

cu bere si ciuperci

Ingrediente:

- 1 kg pastrama de oaie,

- 2 ardei capia,

- 2 cepe,

- 1 borcan ciuperci champignon,

- 300 ml bere blonda,

- 200 ml. suc de rosii,

- 200 ml apa,

- piper si cimbru dupa gust.

Mamaliga

- 1 l apa,

- 300 g malai,

- un praf de sare, dupa gust.


Preparare:

Inainte de preparare, pregatiti toate ingredientele si atunci munca vi se va parea mai usoara. Deasemenea bucataria trebuie sa fie curata, ca veti avea vase de spalat.

Pastrama de oaie se taie cubulete si se lasa la desarat, in apa cu o seara inainte, intr-un vas cu apa in frigider. Apa se schimba de doua-trei ori.

Pastrama de oaie se pune cu berea intr-o cratita, la inabusit, pentru 45 (patruzecisicinci) de minute.

Ardeiul si ceapa se curata si se toaca cubulete.

Ciupercile se scurg de zeama.

Dupa ce pastrama de oaie s-a fragezit, 45-50 de minute, se aduga ceapa,ardeiul si cipercile si se calesc timp  de 10 (zece) minute sase caleasca.

Se adauga sucul de rosii si apa si se lasa sa se mai fiarba timp de 15 (cincisprezece) minute.

Pentru ca pastrama de oaie a fost suficient de sarata, nu am mai adaugat sare.

Amasezonat cu piper si 3-4 fire de cimbru.

Pentru servire am pregatit si mamaliguta, pentru ca nu se poate, pastrama de oaie fara mamaliguta.

Mamaliga

Se pune, intr-un tuci, apa la fiert cu sare si cu un praf de malai deasupra.

Dupa ce apa da in clocot, aduga malaiul, in ploaie, amestecand in continuu cu un tel.

Se lasa la fiert 25 de minute.

NOTA MEA

Am aflat cu o zi inainte, ca voi avea la pranz, a doua zi, patru invitati la masa, stiind ca adora pastrama de oaie, am scos-o din congelator si am pus-o la desarat.

Am pregatit delicioasa tocanita si la servire aveam emotii ca daca imi vor mai cere inco o portie, nu mai aveam ce le da.

Am servit tocanita cu mamaliguta si muraturi preparate tot de mine.


    
Data adaugarii: 18/11/2013 19:27:15
Postat de:

alina alexe
Membru din: 14/12/2012
Vezi alte retete postate de acest utilizator
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: