Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.
EMAG

Gaina inabusita

cu tempura de conopida

Ingrediente:

-1 gaina (2-3kg.),

- 1 capatana de usturoi,

- 2 foi de dafin,

- 10 boabe de piper,

- 200 ml. ulei,

- 1 conopida potrivita, 

- 3 oua,

- 500 ml. bere,

- 100-150 g. faina,

- sare si piper dupa gust.


Preparare:

Se spala gaina (de la tara este de preferat) si se pune asa intraga la fiert intr-o oala cu apa rece care s-o acopere  cam 1 cm.

In oala se adauga 1 lingura de sare, boabele de piper si foile de dafin.

Se lasa sa fiarba gaina cam 2 ore, o mai incercati din cand in cand cu furculita care trebuie sa intre cat de cat usor in pielea gainii, nu trebuie sa fiarba pana cand se desprinde carnea de pe oase.

Dupa ce a fiert carnea se portioneaza in bucati potrivite, se presara un praf de sare mare, se aseaza intr-un tuci cu 50 ml. ulei si 100 ml. apa si se pun pe aragaz la flacara potrivita acoperit cu un capac.

Supa rezultata de la fiertul gainii se poate strecura si folosi ca baza de mancare.

Inainte sa se rumeneasca gaina pe o parte se curata usturoiul si se piseaza si se adauga peste carnea care se rumeneste si se lasa fara capac.

Se intorc bucatile de carne si pe partea cealalta sa se rumeneasca.

Tempura

Se desface conopida in buchete potrivite si cat de cat egale si se fierb in apa clocotita cu un praf de sare timp de 5 minute. Se pun la scurs intr-o sita.

Se bat ouale intr-un bol, se adauga berea, faina (sa aiba consistenta unei compozitii de clatite) sare si piper dupa gust (cate un varf de lingurita).

Se pune la incins restul de ulei intr-o tigaie.

Se umple o farfurie intinsa cu faina, se trec buchetelele de conopida prin faina apoi prin alluatul cu bere si se prajesc in ulei incins.

NOTA MEA

Incercati sa preparati in acest fel gainile atoase de la bunici, veti fi incantanti si veti savura o carne frageda, sanatoasa si savuroasa.

sursa http://marinagospodina.wordpress.com


    
Data adaugarii: 05/08/2013 15:31:23
Postat de:

alina alexe
Membru din: 14/12/2012
Vezi alte retete postate de acest utilizator
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: