Tabouleh cu cus cus
salata libaneza
Ingrediente:
- 3 rosii,
- 2 legaturi patrunjel,
- 2 cepe rosii,
- 100 g cus cus,
- 1 legatura menta (optional),
- sucul de la 1 lamaie,
- 4 linguri ulei de masline,
- sare si piper dupa gust.
Preparare:
Se fierbe apa, si cand da in clocot de adauga peste cus cus si se acopera lasandu-se la inmuiat (10 minute).
Se spala rosiile, se scot semintele si se taie cubulete.
Cea se taie tot cubulete.
Patrunjelul se toaca marunt.
Eu am uitat sa pun menta, desi am intr-un ghiveci pe balcon, dar, data viitoare nu mai uit.
Se amesteca toate ingredientele, iar peste ele se adauga sare, piper, zeama de lamaie si uleiul de masline
NOTA MEA
De obicei, se adauga la aceasta reteta, bulgur, dar eu am preferat de aceasta data cus cusul.
E o salata nemaipomenita de vara atunci cand ai la indemana rosii savuroase.