Sos remoulade
cu castraveti acri si capere
Ingrediente:
- ½ cana cu iaurt simplu,
- cateva capere,
- 4 castraveciori murati,
- 1 castravete verde,
- 1 lingurita zahar,
- sare si piper dupa gust.
Preparare:
Castravetele de spala si se rade prin razatoarea mare, se pune intr-o sita, se presara peste el sare si zahar si se lasa la scurs, in frigider pentru 30 de minute.
Iaurtul se aseaza si el intr-o sita in care am pus si un tifon si se lasa la fel ca si castravetele la scurs in frigider.
Prin aceasta metoda se va scurge tot surplusul de apa.
Castravetii murati si caperele se toaca cubulete mici.
Intr-un bol se pune iaurtul, castravetele scurs si in maini, pentru a iesi toata apa, castravetelemurat si caperele.
Se gusta si se asezoneaza cu sare, daca mai e nevoie, si piper.
NOTA MEA
Eu am servit sosul cu friptura de miel si porc.
sursa http://marinagospodina.wordpress.com