Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.
EMAG

Sarmale cu ciuperci

preparat de post

Ingrediente:

-1-2 bucati varza murata,

- 500 de grame de ciuperci proaspete,

- 200 de ml. de orez cu bobul rotund,

- 2 cepe mari,

- 150 ml. suc de rosii,

- 60 de ml. de ulei,

- 1 legatura de marar,

- 1 legatura de cimbru,

- foi de dafin sare si piper dupa gust.


Preparare:

Se desprind frunzele de pe capatana de varza murata si daca varza e prea sarata, se pot desara, lasandu-se peste noapte in apa rece. Se decupeaza cu grija nervurile ingrosate de pe frunze (nervuri care se pastreaza deoparte) si se aleg frunzele potrivite ca dimensiuni si calitate pentru sarmale. Din frunzele de la suprafata capatanii, mai mari, se pot obtine 2-3 sarmale.

Ceapa se spala, se toaca cubuletele si se caleste in putin ulei, se adauga ciupercile tocate marunt. Dupa 5 minute se adauga orezul si se caleste pana devine sticlos, atunci se adauga jumatate din sucul de rosii. Se lasa la racit.

Dupa racire, se adauga in compozitia de orez, mararul si se formeaza sarmalele.

Se fac sarmalele mai mici ca de obicei si varza se lasa putin mai moale, asta pentru ca trebuie sa luati in calcul ca orezul aproape isi dubleaza volulul.

Se toaca putina varza, marunt, si se aseaza pe fundul cratitei, cam 2 cm, se adauga foi de dafin, cimbru si suc de rosii. Se aseaza sarmalele in cercuri si deasupra se mai adauga sucul de rosii ramas cateva crengute de cimbru si varza tocata. Se umple cratita cu apa si se fierbe cam o ora.

NOTA MEA

Dupa cum mirosea in bucatarie, sotul meu, care este un carnivor inrait, a crezut ca am preparat sarmale "normale", cum spune el ... si a gustat din sarmalele de post.

Dar am ramas surprinsa ca a mancat de 3-4 ori sarmale si a spus ca sunt foarte usoare, deci se poate!!

sursahttp://marinagospodina.wordpress.com


    
Data adaugarii: 14/04/2013 21:57:36
Postat de:

alina alexe
Membru din: 14/12/2012
Vezi alte retete postate de acest utilizator
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: