Prajitura de post cu miere si cafea
e foarte gustoasa si nici nu trebuie sa te duci la supermarket cu o lista lunga de cumparaturi
Ingrediente:
doua mere mari
o mana buna de nuci tocate marunt
o mana de stafide
250 ml cafea naturala slaba
4 linguri de miere de albine lichida
12 linguri de faina
4 linguri margarina topita
un plic praf de copt
esenta de rom, coaja de portocala sau de lamaie
doua plicuri de zahar vanilat
ulei, scortisoara.
Preparare:
Amesteca intr-un vas faina, mierea, cafeaua caulduta si praful de copt. Adauga margarina si aromele. Compozitia trebuie sa fie ca la chec. Daca ti se pare ca este prea lichida, mai adauga una doua linguri de faina.
Pune compozitia intr-un vas uns cu ulei si tapetat su faina sau cu hartie de copt. Punea deasupra merele taiate in cubulete, nucile si stafidele. La sfarsit, presara un praf de scortisoara. Lasa prajitura la cuptor la foc mediu timp de 25-30 de minute.
Prajitura de post cu miere si cafea se serveste rece. Daca iti place frisca vegetala, poti pune putina deasupa atunci cand o servesti.
Pentru mai multe retete si produse apicole intrati pe www.curademiere.ro
Reteta adaugata cu acordul www.curademiere.ro