Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.

Zeama bordeleza

Zeama bordeleză este una dintre cele mai cunoscute și răspândite substanțe folosite în grădinărit. Este un fungicid de contact,

Zeama bordeleză este una dintre cele mai cunoscute și răspândite substanțe folosite în grădinărit. Este un fungicid de contact, pe bază de cupru, care combate bolile cauzate de ciuperci cum ar fi: mana, monilioza sau făinare. Cu toate că în prezent există mai multe substanțe alternative – unele poate mai eficiente împotriva anumitelor boli – zeama bordeleză este încă preferată de mulți grădinari pentru că poate fi preparată relativ ușor în gospodărie și este considerată o substanță (bio) mai puțin toxică. Mulți preferă aceasta soluție pentru efectuarea tratamentelor de iarnă (de spălare).

Cum se prepară zeama bordeleză?

De regulă se folosește în concentrații de 0.75-1% sau 2%. Pentru a prepara 100 l de zeama bordeleză cu o concentrație de 1% se folosește:

  • 1kg de piatră vânătă (sulfat de cupru) care se dizolvă în 50 de litri de apă (de preferință cu o zi înainte)

  • 1 kg de var stins la 50 l de apă

  • se adaugă încet soluția de piatră vânătă la soluția de var

Sfaturi utile

  • soluția de 2% se prepară la fel, doar că se folosește 2 kg de sulfat de cupru și 2 kg de var

  • zeama bordeleză trebuie să fie neutră sau slab alcalina, dacă nu este așa, se mai adaugă var. În niciun caz nu trebuie să fie acidă.

  • este eficientă doar contra ciupercilor, împotriva dăunătorilor se folosește insecticid sau acaricid

  • nu se folosesc vase de metal la preparare!

  • întotdeauna adăugăm soluția de sulfat de cupru la laptele de var și nu invers

  • se folosește în ziua preparării, cel mult în ziua următoare

Pentru tratamentele de iarnă (de preferință după tăierea pomilor fructiferi) se folosește soluția de 2%, iar în perioada de vegetație stropim doar cu zeamă bordeleză de 0.75-1%.

mai multe produse pe www.magazinulgospodarului.ro

    
Data adaugarii: 13/02/2013 23:12:25
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: